De vorm van herkenning

Goed ontworpen auto’s worden in een oogwenk herkend, door autoliefhebbers maar zelfs door ‘leken’ en kinderen. Het ontwerp van die auto’s is onderscheidend, karakteristiek en opgebouwd uit goede proporties. Autosalon Silhouette introduceert een hommage aan het meest karakteristieke aanzicht van de auto: het zijaanzicht, het silhouet. De contour van een auto is het beeld dat blijft hangen. De vorm van herkenning, noemen wij dat, die tot uitdrukking komt in de stalen creaties van Jildert Gaastra en de houten autootjes van Emanuel Rufo. 

Silhouette is een serie iconische stalen contouren, losgemaakt van de contravorm; dit benadrukt de kracht van het ontwerp. Het ‘simpele’ autootje is het resultaat van een ontwerpstudie naar herkenbaarheid en maakbaarheid. Productontwerper Jildert Gaastra, geen autoliefhebber pur sang, wilde op een eenvoudige manier een beeld creëren dat mensen doet glimlachen. Zijn ontwerpen zijn geïnspireerd op bestaande auto’s en daardoor voor iedereen direct herkenbaar.

De iconische autootjes worden geleverd met losse wielen en boutjes, inclusief een kleine handleiding. Het sleutelen is al een plezier op zich. Mooi op de plank of in de vitrine! De auto, het contour, wordt lasergesneden uit 2mm staalplaat die daarna gecoat wordt. 

Emanuel Rufo Classics is een serie houten designauto’s ontworpen en met de hand gemaakt door Portugees ontwerper Emanuel Rufo. Iconische modellen als de Lancia Delta Integrale (Evoluzione) en Jaguar E-type zijn onderdeel van een complete range modellen in onze webshop. 

Voorwaarden

Wij willen het plezier zeker niet vergallen met een grote lijst voorwaarden. Daarom slechts een paar simpele zaken om rekening mee te houden:

  • Onze getoonde prijzen zijn incl. BTW, en incl. verzendkosten, tenzij expliciet anders vermeld. 
  • De levertijd van onze voorraadmodellen is 2-3 werkdagen na bestelling.
    Autosalon Silhouette levert in Nederland en België. Neem voor andere bestemmingen contact met ons op voor de verzendkosten en voorwaarden.
  • Onze Silhouette-modellen zijn geen speelgoed en daarmee ook niet geschikt voor kleine kinderen. De houten auto’s van Emanuel Rufo zijn wel CE-gekeurd als speelgoed.
  • Mocht er, ondanks onze zorg, iets mis zijn met de levering of het model, dan kunt u het aan ons retourneren, op onze kosten. Verder is ruilen of geld terug niet mogelijk. Kies bewust en geniet ervan!
  • Neem contact met ons op als iets niet helemaal gegaan is zoals u het verwacht had!
  • Autosalon Silhouette is een merk van Grand Detour B.V., Ambonstraat 13, 3818CX in Amersfoort. KvK. 66848024, 06-23190969.
  • Email-adres: showroom@autosalonsilhouette.nl
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00