De vorm van herkenning

Goed ontworpen auto’s worden in een oogwenk herkend, door autoliefhebbers maar zelfs door ‘leken’ en kinderen. Het ontwerp van die auto’s is onderscheidend, karakteristiek en opgebouwd uit goede proporties. Autosalon Silhouette introduceert een hommage aan het meest karakteristieke aanzicht van de auto: het zijaanzicht, het silhouet. De contour van een auto is het beeld dat blijft hangen. De vorm van herkenning, noemen wij dat!

INTERNATIONAL BUYERS: ORDER INFO VIA SHOWROOM@AUTOSALONSILHOUETTE.NL

Silhouette is een serie iconische stalen contouren, losgemaakt van de contravorm; dit benadrukt de kracht van het ontwerp. Het ‘simpele’ autootje is het resultaat van een ontwerpstudie naar herkenbaarheid en maakbaarheid. Productontwerper Jildert Gaastra, geen autoliefhebber pur sang, wilde op een eenvoudige manier een beeld creëren dat mensen doet glimlachen. Zijn ontwerpen zijn geïnspireerd op bestaande auto’s en daardoor voor iedereen direct herkenbaar.

De iconische autootjes zijn leverbaar compleet (met grondplaat) of als ‘alleen auto’ uitvoering. 

De stalen sleutelhangers met het uitgesneden contour, in 2mm gelakt staal, zijn een aanwinst voor elke sleutelbos. 

De contour en het kader zijn door middel van lasersnijden in één run vervaardigd, met minimaal materiaalverlies. De 1 inch (25 mm) gelagerde wielen worden los meegeleverd en kunnen met behulp van het bijgevoegde inbussleuteltje geassembleerd worden; wie wil er nou niet aan auto’s sleutelen? De houten grondplaat maakt het ontwerp compleet en zorgt ervoor dat de autootjes mooi gepresenteerd kunnen worden. Een meegeleverd stickervel geeft de eigenaar van de auto de mogelijkheid om te personaliseren met race-strepen, rally-startnummers, flower-power en landenvlaggen.

Lex van Elten’s Autotekeningen

Het plezier waarmee de Amersfoortse artiest Lex van Elten aan zijn tekeningen werkt is duidelijk terug te zien in het detail en de vormgeving van de auto’s die hij tekent. Ook hij is gecharmeerd van het zijaanzicht van iconische auto’s uit zijn jeugd, met een sterke voorkeur voor Renaultjes, Alfa Romeo’s en Jeeps. Voor Autosalon Silhouette heeft hij een serie frisse autotekeningen gemaakt die wij, geprint op hoogwaardig dik papier, ingelijst in een 23 x 23 cm, zwarte lijst met passe-partout met plezier naar u toesturen.

Emanuel Rufo Classics

De Portugese vormgever Emanuel Rufo heeft zich toegelegd op een serie houten speelgoedauto’s, in vrolijke kleuren, die het silhouet van de door ons gekozen auto’s mooi onderstrepen. Met en zonder racenummer en striping, maakt hij, samen met zijn vader, ieder model met de hand. Vakmanschap en design! 

Over ons

Autosalon Silhouette is een initiatief van: Jildert Gaastra (studio7314), Jeroen de Graaf (Lightbox43) en Frank Goedhart (GrandDetour), drie vrienden die veel plezier beleven aan het vinden, bedenken en verkopen van mooie dingen! Neem gerust contact met ons op voor ideeën, vragen of speciale wensen.  

Voorwaarden

Wij willen het plezier zeker niet vergallen met een grote lijst voorwaarden. Daarom slechts een paar simpele zaken om rekening mee te houden:

  • Onze getoonde prijzen zijn incl. BTW, en incl. verzendkosten, tenzij expliciet anders vermeld. 
  • De levertijd van onze voorraadmodellen is 2-3 werkdagen na bestelling.
    Autosalon Silhouette levert in Nederland en België. Neem voor andere bestemmingen contact met ons op voor de verzendkosten en voorwaarden.
  • Onze Silhouette-modellen zijn geen speelgoed en daarmee ook niet geschikt voor kleine kinderen. De houten auto’s van Emanuel Rufo zijn wel CE-gekeurd als speelgoed.
  • Mocht er, ondanks onze zorg, iets mis zijn met de levering of het model, dan kunt u het aan ons retourneren, op onze kosten. Verder is ruilen of geld terug niet mogelijk. Kies bewust en geniet ervan!
  • Neem contact met ons op als iets niet helemaal gegaan is zoals u het verwacht had!
  • Autosalon Silhouette is een merk van Grand Detour B.V., Ambonstraat 13, 3818CX in Amersfoort. KvK. 66848024, 06-23190969.
  • Email-adres: showroom@autosalonsilhouette.nl
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00